Οι "περίεργοι" του blog μου!!!

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Για τα ΤΟπικά ΣΥμβούλια Νέων...(το + στην πόλη μας....ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!!!)

Η επιβεβαίωση για το ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας έρχεται έμπρακτα από το Μενίδι, ότι ακριβώς προειδοποιούσαμε!! Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι κάποιοι που το έπαιζαν δύσπιστοι, για τους λόγους τους σαφώς. Και ειδικά τα παιδάκια της ν.ΣΥΝ που μια χαρά συμμετείχαν στις εκλογές.... Δε θα πω περισσότερα παραθέτω απλά ένα κειμενάκι από την Τ.Ο. Μενιδίου της ΚΝΕ.

Η εμπειρία στο Μενίδι από την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και καταστολής των κινητοποιήσεών τους

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές στο Μενίδι, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, άρχισαν να βιώνουν τις συνέπειες των προβλημάτων που φέρνουν η υποβάθμιση και η υποχρηματοδότηση της Παιδείας, ελλείψεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των σχολείων, κτιριακά προβλήματα, πληρωμή των ξενόγλωσσων βιβλίων, μεταφορά των μαθητών με πούλμαν του δήμου όπου οι αποστάσεις ήταν μεγάλες, ακόμα και μη έναρξη του αθλητικού προγράμματος στο αθλητικό γυμνάσιο της περιοχής.
Ετσι ξεκίνησε ο αγώνας των μαθητών από την πρώτη βδομάδα της σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα, μας ήρθε η πληροφορία ότι μια ομάδα νεολαίας γυρνάει τα σχολεία και απειλεί τους μαθητές, ότι «αν δεν ανοίξουν τα σχολεία, θα τους σπάσουν το κεφάλι»... Τελικά, απ' ό,τι αποκαλύφθηκε ήταν το λεγόμενο Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΣΝ) Μενιδίου, το οποίο ανέλαβε το ρόλο καταστολής του κινήματος της νεολαίας και των μαθητικών αγώνων, επιβεβαιώνοντας τη θέση που είχαμε πάρει ως οργάνωση για τα ΤΣΝ από την πρώτη προσπάθεια στησίματός τους.
Την Παρασκευή 10/10 το «Τοπικό Συμβούλιο Νέων» μαζί με τους 2 αντιδημάρχους του Μενιδίου (από το ΠΑΣΟΚ) και έναν αυτοαποκαλούμενο «σύλλογο νέων Μενιδίου» (που στήθηκε από την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ, επειδή δεν κατάφεραν να εκλέξουν δικούς τους εκπροσώπους στο «Τοπικό Συμβούλιο Νέων»), προσπάθησαν να στήσουν μια φιέστα «διαλόγου» με τα 15μελή συμβούλια της περιοχής, επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, παίζοντας το ρόλο του μηχανισμού καταστολής όλοι μαζί.
Από τη μεριά των δημοτικών αρχών δεν έλειψαν για άλλη μια φορά οι υποσχέσεις που δίνουν κάθε χρόνο στους μαθητές, καλώντας τους να μην αγωνιστούν και να «κάτσουν στα αυγά τους». Δεν ξέχασαν βέβαια να κατηγορήσουν τους μαθητές για την ευθύνη που έχουν για την κατάντια των σχολείων τους όσον αφορά στην καθαριότητα, αφού όμως πρώτα παραδέχτηκαν τις ελλείψεις σε καθαρίστριες. Τέλος, κατηγόρησαν τους μαθητές για το ότι δεν έχουν το αίσθημα του εθελοντισμού για να φτιάξουν τις πρίζες στα σχολεία, να τα βάψουν, να επισκευάσουν τα κάγκελα και τα υδραυλικά παρόλο που έχουν τις γνώσεις γι' αυτά!
Οι μάσκες του ΤΣΝ έπεσαν μια και καλή μετά από την παρέμβαση των μαθητικών συμβουλίων με τη στήριξη και των κατοίκων της περιοχής, των συλλόγων γονέων, που κατηγόρησαν τις δημοτικές αρχές, καταλογίζοντάς τους τις πολιτικές ευθύνες που τους βαραίνουν για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της περιοχής. Η φιέστα «διαλόγου» που πήγαν να στήσουν, διαλύθηκε μια και καλή μετά από τις χυδαίες και άνανδρες απειλές και ύβρεις των μελών του ΤΣΝ με πρώτο και καλύτερο τον «πρόεδρό» του, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε: «Δε με νοιάζει για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, δε με νοιάζουν τα προβλήματα των μαθητών, ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ».
Η Τομεακή Οργάνωση Μενιδίου της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της δημοτικής αρχής, του «Τοπικού Συμβουλίου Νέων», να γυρίσουν την πλάτη στους στημένους μηχανισμούς της κυβέρνησης που παίζουν κατασταλτικό ρόλο έναντι των αγώνων, να συσπειρωθούν γύρω από τα μαθητικά τους συμβούλια και το Συντονιστικό των σχολείων, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για λαϊκή Παιδεία, δημόσια και δωρεάν για όλους τους νέους, για δωρεάν σύγχρονη ολοκληρωμένη μόρφωση και εργασία για όλους.

Aπό τον Οδηγητή για τα ΤΣΝ! (και σε pdf η κανονική έκδοση)
red bench - 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: