Οι "περίεργοι" του blog μου!!!

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Το ΚΚΕ για την "απόφαση" Σανιδά για τα JUMBΟ

Αυτή είναι η δικαιοσύνη σας μιάσματα του ανθρώπινου είδους...

Δικαιώνετε αυτούς που δωροδοκούν εργαζομένους για να μην διεκδικούν κ αυτούς που στηρίζουν αυτές τις τακτικές...

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το θέμα έχει ως εξής:

” Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως τρομοκρατική την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά υπέρ της πολυεθνικής εταιρείας «Τζάμπο» και κατά των ταξικών εργατικών σωματείων και συνδικαλιστών που αντιπαλεύουν μέρες τώρα τις απολύσεις και την τρομοκρατία της πολυεθνικής.

Η ενέργεια του Γ Σανιδά συνιστά επιλογή ταξική καθώς και απαράδεκτη απόπειρα εκβιασμού υφισταμένων δικαστών. Δίνει εντολή στους εισαγγελείς και στην αστυνομία να αντιμετωπίσουν με τη βία, το αυτόφωρο και με φυλακίσεις τις μελλοντικές κινητοποιήσεις. Ήδη εκκρεμούν 40 διώξεις σε βάρος εργατών και στελεχών και σωματείων του ταξικού εργατικού κινήματος.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υιοθετεί πλήρως τις αντεργατικές - αντισυνδικαλιστικές επιθέσεις της εταιρείας και των μεγαλεμπόρων. Χαρακτηρίζει ως «τελεσθέν έγκλημα» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων, προδικάζοντας έτσι τις δικαστικές διαδικασίες που εκκρεμούν.

Σε όλη την εργατική τάξη το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να σημάνει συναγερμός.

Αυτή η παρέμβαση δεν είναι τυχαία, ούτε γίνεται μόνο για να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες του «Τζάμπο». Συνδέεται με την επιδίωξη της πλουτοκρατίας να μεταφέρει τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Εντάσσεται στην επιχείρηση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να καταστείλει το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Είναι συνέχεια της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, των κατασταλτικών νόμων και μέτρων που έχουν ληφθεί σε όλη την ΕΕ. Σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας επίθεσης στο εργατικό κίνημα και στρέφεται συνολικά κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν περήφανη ταξική αγωνιστική απάντηση. Καλεί τα συλλογικά όργανα των νομικών να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την εισαγγελική παρέμβαση, κάθε κρατική δράση κατά της εργατικής τάξης και του οργανωμένου κινήματός της. Η απόκρουση των αντεργατικών μέτρων συνδέεται με την απόκρουση της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Η εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει με ταξική αλληλεγγύη, ανυποχώρητο αγώνα, με ανασύνταξη και αντεπίθεση. Έχει τη δύναμη να τα αντιπαλέψει και να τα ανατρέψει.

Άδικες και παράνομες είναι οι απειλές και οι απολύσεις των καπιταλιστών και όχι ο αγώνας της εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της “.

Δεν υπάρχουν σχόλια: