Οι "περίεργοι" του blog μου!!!

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Λίγο αργά αλλά πάλι καλά...

Το παρακάτω κειμενάκι αναφέρετε στην φιέστα που πήγαν να κάνουν η υπουργός "παιδείας" κ(!)Μαρριέτα Γιαννάκου και οι υποτακτικοί της κυβέρνησης και του κεφαλαίου πριν περίπου ενάμιση χρόνο στο σχολείο μας...


Η Μαριέττα μας έστησε…

267113770_0a0d481b27.jpg
H Kαλή μέρα…

Από το πρωί όλα πήγαιναν καλά στο 52ο λύκειο κολωνού. Όλα ήταν υπολογισμένα για τα εγκαίνια του νεόκτιστου κτιρίου που θα στεγάσει τους μαθητές ενός λυκείου μιας εργατογειτονιάς της Αθήνας και το στολίδι αυτό(που στάζει λίγο όταν βρέχει) είχε φορέσει τα καλά του για να υποδεχτεί την πεφωτισμένη υπουργό παιδείας που θα έκοβε την κορδέλα των εγκαινίων κάπως αργοπορημένα αφού το σχολείο λειτουργεί από την αρχή της χρονιάς αλλά δεν μου κάνει έκπληξη μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Το σχολείο λοιπόν από το πρωί βαφόνταν από συνεργεία, τα λουλούδια ήρθαν να στολίσουν τον χώρο(και μάλιστα με φορτηγάκι) ,τα γύρω στενά είχαν γεμίσει αστυνομία από βαθμοφόρους μέχρι τροχαίους που ρυθμίζαν την κυκλοφορία στους γύρω πεζόδρομους(!),οι επίσημοι άρχισαν να καταφτάνουν,μαζί και ο ανώτερος κλήρος για να ευλογήσει τα εγκαίνια και άλλοι όμορφα ντυμένοι κλακαδόροι οι οποίοι θεώρησαν σκόπιμο να εμφανιστούν στις 9 το πρωί λες και ήταν σε βραδυνή δεξίωση καπετάνιου που γιόρταζε την ονομαστική του εορτή!

ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Από νωρίς βρέθηκαν εκεί μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που ήθελαν να ετοιμάσουν στην υπουργό την υποδοχή που της αρμόζει.Συζήτησαν με τους μαθητές οι οποίοι ήταν εμφανώς αγανακτισμένοι από την κατασταση που βιώνουν κάθε μέρα με το μαραθώνιο σχολείο-σπίτι-φροντιστήριο,αλλά και από το θρασος της Μαριέττας να εμφανίζεται στα σχολεία μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου χρόνου σε ΑΕΙ-ΤΕΙ,στα σχολεία και συνολικότερα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Το αντάμωμα των νεολαίων της ΚΝΕ με τους αγωνιστές μαθητές έφερε τα πρώτα συνθήματα και το κλίμα οξύνθηκε όταν ο φύλακας του σχολείου με εντολές του γραφείου δεν άφησε μαθήτρια να μπει στο σχολείο προσπαθώντας να της αποσπάσει πανό που είχε στην τσάντα της.Η κατακραυγή ομως από γονείς και συμμαθητές της χάλασε τα σχέδια της διεύθυνσης του σχολείου και η μαθήτρια μπήκε τελικά εν μέσω χειροκροτημάτητων στο σχολείο.

Όλα αυτά χάλασαν το γλυκό της ηρωικής υποδοχής που ετοίμαζαν στην υπουργό παιδείας κι έτσι έστειλε μισή ωρα αργότερα από την προκαθορισμένη ώρα (τσ,τσ,τσ) και ενώ είχε στεγνώσει ο αγιασμός στον βασιλικό των παπάδων ,τον γενικό γραμματέα του υπουργείου παιδείας ο οποίος τελευταίος και καταιδρωμένος έφτασε και ξεκίνησε την ομιλία του με αστεία και χιουμοράκι σαν άλλος Χριστόδουλος προσπαθώντας να διασκεδασει τις εντυπώσεις μιας πολιτικής που διώχνει τους μαθητές απ’τα σχολεία και τους δίνει πτυχία χωρίς καμμιά αξία,που κάνει την ζωή τους ένα συνεχές τρέξιμο για να καταλήξουν στην αβεβαιότητα και στα αδιέξοδα της ανεργίας και της φτώχειας, ή στην καλύτερη περίπτωση στην δουλεία χωρίς δικαιώματα με ελαστικά ωράρια εργασίας κλπ.

Γιουχα’ισματα και συνθήματα έκαναν την ομιλία του εφιάλτη όλων όσων είχαν πάει να βρουν άβουλους ανθρωπους που σιωπηλά θα ανέχονταν έστω την πολιτική που τους προκαλεί τα δεινά που βιώνουν που βάζει τις ζώες τους στο γύψο. Αυτή τους η στάση όμως δηλώνει ότι θα τους βρίσκουν μπροστα τους κάθε φορά που θα προσπαθούν να περάσουν αντιλαικά μέτρα και νόμους που υποβαθμίζουν την παίδεια. Όλοι αυτοί,οι υπηρέτες δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου θα μας βρίσκουν μπροστά τους και θα βροντοφωνάζουμε…

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: